maanantai 30. toukokuuta 2016

Työ 3

Tämä työ oli minulle ehdottomasti vaikein. Satoja erilaisia luonnoksia, kolme erilaista yritystä, kaksi lopputulosta. Kumpaankaan en ole tyytyväinen. Tehtävämme oli tehdä julkisivu. Kokeilin aluksi perinteistä värikynällä tekemistä, mutten pitänyt värien yhteensointuvuudesta. Näin jälkeenpäin ajatellen, olisi ehkä kannattanut säästää ensimmäinen työni.



Tämän työn kadottamisen jälkeen päätin kokeilla askartelua. Hain pihalta lehtiä ja oksia ja päätin rakentaa jonkinlaisen tiipiin tapaisen rakennuksen. Liimaaminen oli ihan hauskaa, mutta lopputulos mielestäni jopa tylsä.

 Hauskaa tässä askarteluversiossa on mielestäni kuitenkin se, että työ muuttuu kokoajan esimerkiksi lehtien lakastuessa. Se taas toisaalta kuvastaa minulle elämää ja sen kiertokulkua heijastettuna rakennuksiin. Elämämme aikana myös rakennukset vanhentuvat ja muuttavat ulkomuotoaan. Tämä työ olisi tarvinnut taustaa, mutten keksinyt millaisen olisin halunnut tehdä, eikä aikakaan riittänyt.



Kolmanneksi lähdin yrittämään perinteistä lyijykynällä piirtämistä. Tästä työstä pidän ehkä näistä kolmesta eniten, vaikka se voikin näyttää keskeneräiseltä. Otin vaikutuksia työhön ensimmäisen työn ikkunaideasta. Kirjoitin tämän työn ikkunoihin lyriikoita minulle tärkeiltä esiintyjiltä. Halusin pitää työn yksinkertaisena, ehkä jopa vähän luonnosmaisena. Sen takia en edes yrittänyt tuoda työhön suuria kontrasteja tai muotoja. 




Crista

ps. Töitä kannattaa tosiaan tarkastella enemmän ihan realielämässä! :D Viimesin lyijykynätyökin muuttui vielä ihan hiukkasen viimeisellä oppitunnilla. En kuitenkaan ottanut enää kuvaa työstä uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti